zondag 6 november 2011

Transalpine Run 2011 - ons verhaal, dag 3

8 dagen, 4 landen, 274KM en 15000hm => TRANSALPINE RUN, FromUtrechtwithLove was erbij en finishte!



Gister zijn we nog net voor de regen binnengekomen. Maar vannacht het behoorlijk gestormd; regen en onweer. Samen met de mannen van Salomon zijn we gisteravond naar de briefing gegaan – vanwege het slechte weer werd de start verlaat naar 9:00uur, dat betekende uitslapen! Het parkoers voor vandaag is aangepast; in plaats van meteen klimmen naar de richel bovenop de berg, gaan we door het dal langzaamaan omhoog naar het hoogste punt. 


Iets minder hoogtemeters en slechts 1KM meer is de verwachting. Deze alternatieve route kwam van de burgemeester van Schruns – hij weet het niet maar onderweg zullen we hem meerdere malen uitschelden. Het is koud en nat bij de start – onze alternatieve Komo-regenbodywarmers krijgen afkeurende blikken. Wij beginnen met een klim en verwachten dat de “Komootjes” binnen no time uit kunnen trekken. Na ruim een kilometer staan we in de file – het parkoers gaat van wegbreed naar single track met een klein beetje modder. Vandaag staan we toevalligerwijs redelijk achterin het veld en dat betekent extra lang in de file… Tijdens de klim is het redelijk weer – beetje motregen maar warm genoeg als we bleven bewegen. Het tweede deel van de klim is een stuk kouder doordat er een pittige wind staat. Dit gedeelte is lastig – soms wel rennen, soms niet rennen; er zit totaal geen ritme in. De tweede verzorgingspost staat ongunstig op de berg – het is er koud en we moeten in de rij staan voor de warme soep. Inmiddels hebben we onze regenjasjes aangedaan maar de kou slaat op onze spieren. 

Vanaf post twee hebben we een lang stuk met weinig hoogtemeters maar wel met veel technische meters. We springen van pol naar pol om geen natte voeten te krijgen, af en toe balanceren we op de stenen die in de waterstroom liggen. Door het gebalanseer en gespring houden we het nog een klein beetje warm. Bij post drie, hoogste punt, zijn we echter wel verkleumd; meerdere kledinglagen aan en heel veel eten want dat lukte met die kou ook niet zo goed. Op weg naar beneden zijn we blij dat we weer kunnen rennen; ondanks dat de benen best veel pijn doen stampen we de berg af. Temperatuur gaat ook weer wat omhoog zodra we lager komen. Op zo’n 6KM voor de finish ontwaren we onze Jetser (=ontiegelijke grote camper) – deze staat op een prachtplek langs het parkoers…mits het niet zo mistig was.. Aiai, wat zijn we blij als we de finish zien. Dit was duidelijk niet onze dag met de file en kou onderweg!

Quote van de dag: “Dag 1 van de cursus: Pollen hoppen en rivierklimmen”
Schruns (A) – Galtur (A)
Totaal: 7:13.49,9 uren onderweg; 42,30KM en 1870hm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten