zondag 6 november 2011

Transalpine Run 2011 - ons verhaal, dag 4

8 dagen, 4 landen, 274KM en 15000hm => TRANSALPINE RUN, FromUtrechtwithLove was erbij en finishte!

Het weer is wat opgeklaard – deze ochtend kunnen we vanuit Jetser van het mooie uitzicht genieten. Gisteravond hebben we gegeten in een restaurant bij de camping; doordat we niet naar het dorp afgedaald waren en de briefing skipten, konden we wat meer slaapuren maken. Vandaag staan we wat stram en stijf aan de start – de zon is er wel maar nog niet op het pad waar we lopen. Jacomina heeft hierdoor wat moeite om op gang te komen; het eerste gedeelte van de etappe is echter glooiend. Beetje rennen en beetje wandelen – ideaal om rustig aan de spieren warm te maken. Na de eerste post kunnen de jasjes uit, we gaan klimmen met het zonnetje in het gezicht. 
Hier worden we blij van en we voeren het tempo op. Het is een mooie route met vergezichten op bergen met een laagje sneeuw. Na de klim is er een mooi glooiend tussengedeelte waar we de vaart erin kunnen zetten. We eindigen een stuk lager dan we gestart zijn dus flink wat laagtemeters – dat zijn ook meteen de meest belastende meters voor ons lichaam. In de steile afdaling naar Scuol beginnen de knieën lichtjes te protesteren dus zetten we er iets meer de rem om dan normaal. Al snel horen we Engels gebabbel achter ons – de Canadese meiden denderen de berg af.. Zij zijn zo ongeveer het enige andere team dat, net als ons, kletst onderweg. Het is een stille bedoening op de route – zelfs op enthousiaste “Hallo, wie geht’s; sieht Super aus” krijgen we weinig respons. De laatste 5KM gaan echt steil bergafwaarts; dit blijken dezelfde KMs te zijn als van de sprintetappe bergopwaarts van morgen; ieks...

Quote van de dag: C: er zit hier iemand te duwen achter me, als ze valt dan ben ik het haasje; J: niet “in your face” maar “in your neck”
 
Galtur (A) – Scuol (CH)
Totaal: 7:36.10,7uur, 39,93KM en 2339hm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten