zondag 6 november 2011

Transalpine Run 2011 - ons verhaal, dag 5

8 dagen, 4 landen, 274KM en 15000hm => TRANSALPINE RUN, FromUtrechtwithLove was erbij en finishte!



Wat heerlijk, we mogen uitslapen! Vandaag hebben we slechts de bergsprint op het program staan. Jacomina huivert en Chantal staat te trappelen. We mogen die 5 steile KMs van gister nu omhoog rennen. Door de organisatie wordt aangegeven dat het parkoers 6,19KM is met ruim 900hm – maar daar geloven we inmiddels niet meer in. Tot nu toe klopten de etappes niet helemaal met de opgegeven data. Afijn, we starten tegelijk maar we hoeven deze keer niet tegelijk te finishen. Voor de start nog even ons ‘finish-dansje’ en dan gaat het los; zo’n 100m rennen en daarna begint voor Jacomina de (snel)wandeltocht naar boven. Chantal kan langer bergop rennen en is al snel uit zicht. Het parkoers was korter dan aangegeven en ook meer hoogtemeters – wat te denken van 5,19KM en meer dan 1000hms?! Reken maar uit, dat is een stijgingspercentage van 20% gemiddeld… Korte etappe maar erg intensief.
Vandaag is de pasta-party op de berg in het restaurant van de lift. Werkelijk geweldig lekkere pasta’s, salade-bar en taart als toetje – een goede bodem voor de komende dagen.
Halverwege de middag zijn we alweer beneden bij ons ‘kampement’. Onze chauffeur kent de teams van Salomon en heeft geregeld dat we met hen telkens op de camping staan. Dat betekent goede plekken, goed gezelschap en op enkele dagen ook een taxi-service van en naar start/finish. 
Vandaag zijn wij echter niet erg gezellig gezelschap – Chantal kruipt meteen onder de wol om zoveel mogelijk rust te pakken. Haar keelpijn wordt steeds erger en naast de vitamine-boosters en paracetamol is slapen het beste medicijn. Jacomina pakt de iPod en gaat buiten in het zonnetje in de slaapzak liggen. Tijdens deze acht dagen moet je elk moment van rust benutten.


Quote van de dag: “Jetzt geht auf” – duhuh, dat zien we zelf ook wel!
 
Scuol (CH)
Totaal: 2:15.55,8uur (gezamenlijke tijd); 6,19KM, 936hm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten