zondag 6 november 2011

Transalpine Run 2011 - ons verhaal, dag 6

8 dagen, 4 landen, 274KM en 15000hm => TRANSALPINE RUN, FromUtrechtwithLove was erbij en finishte!



Gister een korte dag waarbij we goed hebben kunnen rusten. Chantal heeft voorzorgsmaatregelen genomen voor haar keelpijn – Vicks Blue, Fishermen’s Friends, keelpastilles, Zwitserse wondermiddeltjes – het gaat allemaal mee in de rugzak, tezamen met een vracht zakdoekjes. Gelukkig voelen haar benen goed en die mogen het werk doen vandaag. We tellen al af naar de finish op zaterdag, het zwaarste gedeelte (de meeste KMs en hoogtemeters) hebben we erop zitten; nog slechts drie dagen rennen met acceptabele afstanden en acceptabele hoogtemeters. Ondanks dat we vooruit kijken en naar de finish lonken, houden we ons ook voor dat het een fiks eind is; we zijn er nog lang niet.



Deze etappe staat bekend als de mooiste van de TAR. We verlaten Scuol richting het Uidana-vallei; we beginnen met een aantal KMs stroomafwaarts om warm te lopen. Daarna gaat het in een smalle kloof bergopwaarts via een bosweg. En dan komen we bij het spectaculaire stuk; een bergweg die uit de rotswand is gehakt – supermooi, slingerend pad dat af en toe tunnels gaat. Er staan hier flink wat fotografen dus dat zal mooie beelden opleveren. Na dit spectaculaire stuk gaat het pad glooiend verder richting de top. We zijn in ons sas – dit is zo mooi!
Vandaag hebben we weer stenen geraapt – ons finishdansje hebben we er inmiddels op aangepast en de speakers zijn weer enthousiast: “Eine striptease? Nein, auch jetzt haben die Hollaenderin Steine mitgenommen.”

Quote van de dag: “Boe” - J zegt boe tegen koe (en nee, zij ijlde niet!).
 
Scuol (CH) – Mals (I)
Totaal: 5:22.24,2 uur; 37,02KM, 1332hm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten