zondag 6 november 2011

Transalpine Run 2011 - ons verhaal, dag 8

8 dagen, 4 landen, 274KM en 15000hm => TRANSALPINE RUN, FromUtrechtwithLove was erbij en finishte!




Laatste dag, we hebben ons voor de laatste keer gemeld bij de tassencontrole en wandelen een tikje nerveus het startvak in. Vandaag de laatste dag – finish is in zicht, slechts 30,20km en 1807hoogtemeters scheiden ons nog. Bij de gedachte worden we al week – dat worden tranen bij de finish; van emoties, van vermoeidheid, van blijdschap, van opluchting..droog zullen we het vast niet houden. Voor we weg mogen genieten we van een live-optreden van Matti – Keep on Running. Het dorp wordt op stelten gezet, de 250 teams zingen uit volle borst mee en klappen in hun handen. 


We rennen het dorp uit, de meesten sprinten zelfs, de spirit zit er goed in op deze laatste dag. Het is weer warm; we doen het rustig aan, op deze laatste dag want we willen graag heelhuids finishen. Ook in deze laatste klim zit er een stuk single track waarbij we in file omhoog gaan; no worries – finishen is de enige gedachte. 


De eerste top is misleidend – er staan flink wat supporters en bijna lijkt het erop dat we het hoogste punt voor vandaag bereikt hebben; we geloven het niet helemaal en iets ‘om de hoek’ blijkt dat we inderdaad nog meer hoogtemeters moeten maken. Toch vliegt de tijd en voor we het weten hebben we het hoogste punt bereikt. Tijd om erover na te denken gunnen we ons niet – snel naar beneden over een zacht bospad. In ons nek hijgt een Duitse dame – wil ze er langs, wil ze daar irritant blijven rennen? We maken iets vaart en ze moet afhaken – dat geeft ons een goed gevoel. De KMs schieten onder ons door – nog een klein klimmetje op 5KM voor de streep en dan alleen nog maar naar beneden. Door de wijnvelden richting Latsch, 800m voor de finish zien we Hanke staan, onze allertrouwste supporter is speciaal naar Italie gekomen! 


We geven high five en snellen door naar de finish – YES, we springen over de streep, slingeren onze rugzakjes af. De speakers weten inmiddels dat we geen striptease houden maar dat de stenen gepakt worden – ons finishdans is bij hen nu ook bekend… 


De fles ProSecco wordt aangepakt en we geven elkaar een grote knuffel, geen tranen, maar wat zijn wij blij… we hebben onze droom gerealiseerd en zijn gefinished in de Transalpine Run 2011 – 275KM en 15.000hm; we hadden erop gehoopt, we hadden er hard voor getraind en nu hebben we samen deze klus geklaard!!


Schlanders (I) – Latsch (I)
Totaal: 5:02.46,8uur, 30,20KM, 1807hm



Totaal in deze acht dagen:
46:50.31,0uur over 273,73KM en 15.436hm
12e van de 27 damesteams (36 teams stonden aan start)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten