vrijdag 28 oktober 2011

Transalpine Run 2011 - ons verhaal, dag 2

8 dagen, 4 landen, 274KM en 15000hm => TRANSALPINE RUN, FromUtrechtwithLove was erbij en finishte!



Bij de briefing voorafgaand aan de TAR werd het al gezegd – dit is de zwaarste TAR allertijden. Dat komt door etappe2, koningsetappe; vandaag krijgen we een parkoers van maar liefst 53,20KM voorgeschoteld met 2481hm. Dat is fiks! Afsnijden is onmogelijk – de eventueel andere route van Hirschegg naar Schruns is ruim 70KM lang.. We maken ons klaar voor een lange dag rennen – rugzak gevuld met water, energiedrank, repen en gels. Verder is die rugzak ook gevuld met de verplichte items – elke deelnemer moet bv regenjas, broek, thermo, EHBO-set, trailboek en telefoon meenemen. ’s Ochtends voor de start wordt gecontroleerd of je alles bij je hebt – althans, er wordt aan het rugzakje gevoeld of ie zwaar genoeg is. De start is weer bekend; Keep on Running en High Way to Hell zijn de sfeermakers en onder luid gejoel joggen we de streep over. Tja rennen bergop doen we niet constant – sterker nog, grotendeels van de tijd wandelen we omhoog - gewoon omdat het te steil is. Vandaag drie keer een klim – bij de eerste genieten we van het uitzicht, een mooi gekleurd lint van hardlopers zien we achter en voor ons. De tweede klim kijken we al wat minder om ons heen en bij de derde klim moeten we toch echt buffelen; we zullen het wel op de foto’s terugzien. Ook dalen we meer dan gisteren – Chantal had al wat last van haar teen op dag een, vandaag nog meer last maar gelukkig te doen (het lijkt erop dat de teen nog niet geamputeerd hoeft te worden..). 


Bij de finish doen we weer een dansje – we zijn blij met de eindtijd; deze lange etappe hebben we relatief snel afgelegd.


Quote van de dag: “schat, mag ik mijn voeten in jouw kastje leggen?”

Hirschegg (A) – Schruns (A)
Totaal: 8:46.53,8uur onderweg, 53,20KM, 2481hm

2 opmerkingen:

  1. Leuk om over te lezen en te dromen. Verder dan dat zal ik niet komen. Ja, 1 zo'n etappe per week misschien, want in de bergen lopen is echt super leuk. Jullie zijn echte toppers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan er geen genoeg van krijgen van de TAR verslagen. Ben ook erg benieuwd naar jullie trainingsvoorbereiding. Wacht met smart op het verslag van dag 3.
    Edwin
    www://lekker-weg.com

    BeantwoordenVerwijderen